måndag 4 januari 2010

VRIDNA BAGUETTER


Caroline tipsar om dessa kanongoda baugetter! Precis som hon säger- perfekta att ha i frysen! (Om det blir nåt över för de är så goda nybakade! )


3 bröd

6 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk olivolja
1,3 liter vetemjöl

Gör så här:

Lös upp jästen med lite ljummet vatten och saltet.

Tillsätt resten av vattnet och olivoljan

Häll i vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa i 2 timmar.

Ta upp degen på ett väl mjölat bakbord. Dela degen med en kniv i tre delar. Snurra degbitarna till långa
bröd, knåda inte, och lägg på en smörad plåt.

Grädda bröden i 275 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter


Själv har jag frysen full, tar upp en baguett vid behov frusen eller tinad värmer den en stund i ca 50 grader smakar som nygräddade.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar