fredag 1 januari 2010

Mjölkchokladkola med hasselnötter


Ulrika bidrog med ett recept på mjölkchokladkola just innan jul. Det verkar vara väldigt smarrigt!


Mjölkchokladkola med rostade hasselnötter
Ingredienser
500 g socker
750 g ljus sirap
3 dl vispgrädde
80 g glykos
50 g GourmetSmör
250 g mjölkchoklad
2 dl rostade, skalade hasselnötter


Gör så här!

Koka socker, sirap, grädde och glykos. Koka utan lock och rör om lite då och då tills smeten är 128°eller tills smeten håller kulprov; häll några droppar av smeten i
iskallt vatten och rulla till en kula, som skall vara fast till hård.

Ta av grytan från spisen och rör i rostade hasselnötter, smör och till sist mjölkchokladen.

Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper och låt stelna ca åtta timmar. Skär kolan i önskade bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar