söndag 3 januari 2010

FRUKTIG KYCKLINGFILÉ

Till 4 personer

4-6 kycklingfiléer
1 purjolök
300 g champinjoner
salt, peppar
2-3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
1 dl mango chutney
2 msk maizenamjöl
1 burk aprikoser (400 g)
persilja

Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs
Purjolök och svamp i lite matfett i en gryta.
Dela kycklingfiléerna och stek dem lätt i lite matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i lök-och svampgrytan.
Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning, soja och mango chutney
Låt grytan puttra i cirka 10 minuter.
Låt aprikoserna rinna av. Skär dem i klyftor. Rör ner dem i grytan
Och smaka av. Strö över hackad persilja.
Servera med kokt potatis eller kokt ris med en grönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar