söndag 3 januari 2010

CHEESECAKEBROWNIES

Cheesecake är gott, brownies är gott... Undrar hur det blir när man slår två flugor i en smäll?? Jo, så gott att det är svårt att bara ta en bit!


1 kaka, ca 24 bitar

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakaopulver
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

fyllning:
300 g philadelphiaost
1½ dl creme fraiche
2 ägg
100 g vit choklad

garnering.
granatäpple

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en större kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.
2. Sikta ner alla torra ingredienser och rör smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i en smord och mjölad bakpappersklädd liten långpanna, ca 22x32 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
4. Rör samman philadelphiaost och creme fraiche medan kakan gräddas. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
5. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller mikrovägsugn. Rör ner chokladsåsen i smeten till fyllningen.
6. Ta ut kakan ur ugnen då den fortfarande är lite kladdig, prova med sticka. Häll över fyllningen och ställ åter in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda i ytterligare ca 10 minuter eller tills fyllningen stannat.
7. Låt kakan kallna i formen och skär därefter upp i rutor. Garnera eventuellt med granatäpplekärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar