fredag 1 januari 2010

MOROTSKAKA

Man kan ju alltid lura sig själv att den är lite nyttig....

2⅟₂ dl neutral olja Topping:
3⅟₂ dl socker 200 g smält avsvalnat smör
4 dl rivna morötter 200 g philadelphiaost
3 ägg 3 dl florsocker
4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver saft och skal från 1 citron
1 tsk bikarbonat
⅟₂ tsk salt
⅟₂ tsk riven muskot
1 tsk kanel
1 dl hackade valnötskärnor
Ströbröd

Vispa socker och olja vitt i matberedare. Tillsätt morötter, ägg, torra ingredienser och sist valnötterna. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och grädda i ugn 200⁰ i 30-35 min. Kontrollera att kakan är klar i mitten. Själp upp och låt svalna på tallrik.
Topping: vispa ihop alla ingredienser tills den blir fluffig i matberedare. Bre ut på avsvalnad kaka. Förvaras i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar