söndag 3 januari 2010

BRIE- OCH TOMATTÅRTA TILL DRINKEN

Det här receptet har jag inte testat men det sägs vara fantastiskt gott....

Till 8-10 personer

1 kyld rektangulär smördegsplatta (450 g)
400 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
200 g brieost i skivor
1 kruka färsk basilika
1 dl gröna oliver
1-2 krm grovmalen svartpeppar
1 ägg till pensling

Sätt ugnen på 225 grader.
Vik upp en kant runt om den kylda smördegen. Tryck till kanten med en gaffel. Nagga bottnen med en gaffel.
Halvera och kvarta tomaterna. Finhacka basilikan och halvera oliverna. Blanda samman tomater, oliver och basilika.
Pensla botten med ett uppvispat ägg och grädda i ugnens mitt i cirka 15 minuter eller till den har fått fin gyllenbrun färg.
Ta ut från ugnen. Fördela tomatblandningen över bottenplattan. Lägg på brieskivor och ställ in i ugnen igen.
Grädda tills osten smällt något.
Garnera med färsk basilika och servera.
Om du vill kan du i förväg skära snibbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar