söndag 3 januari 2010

ROSMARINDOFTANDE POTATISRULLE MED GETOST

Här kommer ett recept från Eva H som hälsar att det är fantastiskt gott till grillat om man gillar getost. Man kan också servera den på en buffé.Själv längtar jag väldigt efter härliga grillrätter en ljummen sommarkväll....Just nu visar vår utetermometer minus 11 grader!

Det här behövs till en rulle, ca 5 pers.
1 rulle färsk smördeg
600 g potatis, gärna fast sort, gärna mer
1 vitlöksklyfta
1 tsk finhackad färsk rosmarin
3 msk smör
¾ tsk salt
100 g getost ( chèvre på rulle)

Till pensling:
1 msk smör eller olivolja
Färsk rosmarin
Flingsalt

Servering:
Naturell grekisk yoghurt med ringlad flytande honung över samt rostade valnötter.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Riv potatisen grovt.
3. Stek eller woka i smör/olja tillsammans med pressad vitlök och rosmarinen. Detta görs på svag värme eftersom den endast ska bli mjuk. Lufta så att det inte klibbar ihop.
4. Fram hit går bra att förbereda. Låt det svalna.
5. Riv getosten
6. Lägg potatisen på smördegen.
7. Salta och strö över den rivna getosten.
8. Vik upp smördegen och nyp ihop. Hit fram går också bra att förbereda.
9. Pensla och strö över rosmarin och flingsalt.
10. Grädda i mitten i ugnen i 20 min.


Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygrädda kan den sedan serveras till kallt kött på buffé likväl som till grillat en sommarkväll!
Själv hade jag kycklingfilé med hoisinsås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar