fredag 1 januari 2010

RULLTÅRTA MED DAIMFYLLNING

Ytterligare ett recept med Daim, den här gången i en rulltårta. Receptet kommer från min svägerska Katrine.

Ingredienser
3 stora ägg
2 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
Rörsocker Strö till den färdiga kakan

Fyllning
100 g (1 påse) Daimkulor
200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
1 dl Dansukker Råsocker Flor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö rörsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan.

Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar