söndag 3 januari 2010

PASTASALLAD

Stor familj eller många gäster? Här kommer en pastasallad från Ulrika som tipsar att den är perfekt att ha på ett buffébord!

10-12 personer

• 1 port kokad pasta av någon rolig och fin sort
• kronärtskockshjärtan (ca 1 burk konserverade)
• Fetaost (tror jag hade i 200 g)
• Oliver ca 150 g
• 3 avokado
• Olivolja ½ dl
• 1 burk vitlöksklyftor i kryddolja
• 1 msk salladskrydda
• 2 tsk persilado
• 1 burk majskorn
• 1 strimlad morot
• saft av ½ citron
• salt och peppar
Skär kronärtskockshjärtan, avokado och fetaosten i bitar. Blanda med strimlad morot, oliver, olivolja, vitlöksklyftor, persilado, salladskrydda, majskorn och citronsaft. Blanda i den kokta och avkylda pastan. Olivolja kan uteslutas om man använder olja från kryddade vitlöksklyfter. Blanda... dekorera med apelsinskivor runt om fatet. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar