fredag 1 januari 2010

AMERIKANSK CHEESECAKE MED HALLON

Här kommer en fantastisk god ceesecake som många av oss smakat. Det är Eva som bakade den och bjöd på den en onsdagsfika.

Amerikansk cheesecake med hallon


Ingredienser
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl maizena
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia ost
2,5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
250 g hallon

Smält smöret
Krossa kexen och rör i det smälta smöret
Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten
Grädda i 10 min 200 grader. Låt botten svalna.
Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll därefter i kesella och osten.
Vispa till en krämig smet med elvisp.
Tillsätt äggen och grädden. Vispa väl.
Smält chokladen i ett vattenbad och vispa ner den i smeten.
Häll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen.
Grädda kakan 30 min 225 gr.
Täck över kakan efter 15 min med bakplåtspapper.
Stäng av ugnen efter 30 minuter och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ytterligare 30 min.
Låt cheesecaken stå i kylen under natten eller i 8 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar