fredag 1 januari 2010

CHOKLADKAKOR MED SALT


Chokladkakor med salt låter väldigt spännande, tycker jag. Katrine har skickat detta till mig.


20 kakor

100 g smör, kylskåpskallt
1 dl strösocker (Jag tog en dryg 1/2 dl råsocker)
1 msk ljus sirap
1 krm salt
(1 1/2 krm tabasco - det uteslöt jag)
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl (Jag tog siktat dinkelmjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär smöret i mindre bitar. Mixa smör, socker, sirap, salt, kakao, mjöl och bakpulver i matberedare.
3. Låt degen vila lite kallt.
4. Rulla 20 små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem till 1/2 cm tjocka kakor.
5. Strö flingsalet över kakorna och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar