fredag 1 januari 2010

HALLONKAKA

Hallon, visst låter det riktigt somrigt? Jag ser mig själv sitta i skuggan under vårt stora träd i trädgården en sommardag och mumsa på denna kakan....

Deg: Fyllning:
3 dl vetemjöl 2 ägg
3 msk socker 1⅟₂ dl socker
1 tsk vaniljsocker 1 tsk vaniljsocker
175 g smör 1 dl vetemjöl
(florsocker till garnering) 200 g hallon

Blanda ihop degen, platta ut i pajform och nagga små hål. Grädda i ugn 200⁰C i 12–14 min.
Blanda under tiden ihop fyllningen: vispa ägg och socker poröst i matberedare. Tillsätt mjöl och sist hallonen. Häll i pajformen, grädda ytterligare i ugn 175⁰C i 45-50 min. Låt stå svalt. Pudra över 1 dl florsocker innan servering, garnera gärna med citronmelissblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar