fredag 1 januari 2010

TOBLERONEPARFAIT

Här är den perfekta efterrätten för en chokladälskare!


4 port.

125 g Toblerone
3 äggulor
½ dl strösocker
2½ dl vispgrädde
50 g hackad blockchoklad


Smält Tobleronen i vattenbad eller i mikron.

Vispa äggulor och socker tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.

Rör ner ungefär 1/3 av det vispade lite i taget i den smälta Tobleronen, rör till en jämn massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade. Blanda slutligen ner blockchokladen.

Häll allt i en plastfolieklädd form, ca 1 l, eller i 4 portionsformar.
Frys minst 4 tim.
Skär upp och servera genast.


Riv gärna lite blockchoklad ovanpå innan servering och kanske dekorera med någon frukt ex kiwi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar