fredag 1 januari 2010

HÖSTGRYTA

En jättegod köttgryta som alla i familjen älskar! Jag brukar stoppa i lite morötter och svamp också!


4 portioner

500 g grytbitar av fläskkött
1 dl torkade aprikoser
140 g bacon
300 g smålök
2 msk margarin
1½ dl vatten
1 köttbuljongstärning
1 msk svart vinbärsgelé
1 stånd broccoli
1 paprika
1 msk maizenamjöl + lite vatten
salt och peppar

Skär köttet i tärningar 2x2 cm. Låt aprikoserna ligga i blöt i lite varmt vatten en stund. Strimla baconet och dela aprikoserna på mitten. Skala löken
Hetta upp lite margarin i en stekpanna och bryn köttbitarna.
Ta upp köttet och bryn lök och bacon.
Lägg tillbaka köttet i stekpannan tillsammans med lök och bacon.
Späd med vatten, smula i buljongtärning, tillsätt vinbärsgelé och aprikosbitar
Lägg på locket och låt grytan småputtra i cirka 20 minuter.
Dela broccolin i mindre buketter. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Tillsätt broccolin och paprikan i grytan.
Låt den småkoka ytterligare 3 minuter.
Vispa ut majzenamjölet i lite vatten. Häll redningen i köttgrytan och låt allt få ett uppkok under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Serveras med kokt potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar