fredag 1 januari 2010

HEMMAGJORD GLÖGG


Min svägerska, Katrine, gör väldigt god glögg! Den här brukar även jag göra. Men pass på, om den inte har jäst färdigt riskerar du att få sprängda flaskor och ett väldigt klistrigt hem...

HEMMAGJORD ”STARK” GLÖGG
2,5 liter svagdricka
1 kg strösocker
25 g jäst
250 g russin
3 st. tärnade råa potatis
Glöggkryddor (kardemummakärnor, hela nejlikor, hel ingefära)

Slå allt i en spann eller stor bunke som kan täckas över.
Spannen ska sen stå mörkt och svalt.

1:a veckan ska drycken röras om 2 ggr/dag.
2:a veckan ska den röras om 1 gång/dag.
3:e veckan ska det endast röras enstaka tillfällen.
Därefter silas drycken och hälls upp på flaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar