söndag 3 januari 2010

SPÄTTFILÉ MED ROSMARIN

Till alla fiskälskare: Spättarecept!


Till 4 portioner

800 g rödspättfiléer
1 tsk salt
2 krm cayenpeppar
2 tsk rosmarin
2 dl crème fraiche
1 msk rivet citronskal
½ msk pressad citronsaft

Lägg ut spättfiléerna på skärbräda, salta och peppra fisken. Rulla samman filéerna och lägg i en ugnssäker form. Stöt rosmarinen fint i mortel.
Blanda samman crème fraiche, citronskal, citronsaft och rosmarin.
Häll blandningen över fisken
Ställ i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 15-20 minuter.
Kontrollera att fiskköttet är vitt och fast, tillagningstiden kan variera något beroende på filéernas tjocklek
Servera med kokt ris eller potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar