onsdag 6 januari 2010

KLADDKAKA MED MINTSMAK


Ett barn på skridskoisen, ett i pulkabacken och ett barn har öroninflammation. Då behöver man fylla på energireserverna! Själv har jag bakat bröd och städat ut julen, så jag har nog också gjort mig förtjänt av en liten bit... Om inte annat för att jullovet är slut och för att jobbet börjar i morgon igen! Den här kladdkakan är väldigt enkel att göra och det blir minimalt med disk efter den!

100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
7 after eightplattor
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 literskastrull är lagom.
3. Tag kastrullen från plattan och låt chokladplattorna smälta i det varma smöret.
4. Rör ner socker och ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
5. Blanda ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
6. Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Häll ner smeten i formen.
7. Grädda ca 20 minuter , mitt i ugnen i 175 grader. Vill man ha kakan extra kladdig minskar man till 18 minuter. Ju större form, desto lägre kaka och desto kortare tid bör man grädda.
8. Låt kakan kallna, gärna i kylskåp över natten. Ta ut kakan 3-60 minuter före servering.
9. Gott med glass eller vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar