fredag 9 juli 2010

FLÄDER- OCH JORDGUBBSMOUSSE


Den här moussen lät så underbar att jag var tvungen att prova den! Det står att den håller ca 2 dagar i kylskåp men den kan vätska sig lite i botten. Här står den INTE utan att nån äter upp den!! Man kan gärna servera den till en liten kaka eller en skorpa. Och äntligen fick jag användning för kaffeservisen som gått i arv utan att jag använt den nån gång! Här blev det lite gulligt tycker jag!
Sen hade Sanne varit i baktagen och bakat havreflarn som var väldigt goda att ha till.


8 personer:
200 g jordgubbar (knappt ½ liter)
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
1,5 dl matyoghurt (8%)
3 dl vispgrädde
garnering: ev. smultron eller jordgubbar

1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa dem ganska fint med mixerstav eller i matberedare.
2. Rör ner flädersaft och yoghurt i jordgubbsmoset.
3. Vispa grädden fluffig och ganska fast men inte för hård. Vänd ner jordgubbsblandningen, lite i taget, i vispgrädden. Rör försiktigt till en jämn mousse. Fördela moussen i koppar eller glas och låt stå kallt minst en timme före servering.
4. Dekorera ev med färska smultron eller jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar