söndag 3 januari 2010

PEPPARROTSOPPA

Här kommer ett recept på en soppa från Lizz! Lizz berättar att alla som bjudits på denna soppa har velat ha receptet.


(4 port)

2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar
125 g pepparrotsost
1 dl creme fraiche
1 msk riven pepparrot (efter smak)
2 krm salt



Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs en kort stund.
Häll på vattnet, lite i taget, under vispning. Tillsätt kycklingfond eller hönsbuljongtärningarna och låt buljongen koka upp.
Vispa ner pepparrotsost och creme fraiche.
Tillsätt den rivna pepparroten och smaka av med salt.
Låt soppan sjuda 3-5 min.
Strö hackad persilja och riven pepparrot över soppan innan den serveras.
Servera med varma vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar