fredag 1 januari 2010

GODISMUFFINS

Perfekta, och fullständigt livsfarliga, att ha i frysen! De här ska ätas lite halvtinade-då är de som godast! Att de är väldigt enkla att göra gör ju inte saken bättre...

14 stycken
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
50 g smör
1½ msk mjöl
½ dl socker
1½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret.
Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt!
Grädda därefter ca 15 minuter i ugn 175 grader. Låt svalna.

Gör sedan fyllningen.
Börja med att smälta smöret i en kastrull.
Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet.
Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter.
Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna.
Förvara dem i frysen och ta fram drygt 15 minuter före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar