torsdag 20 januari 2011

GOD VINTERPAJ

En god och smakrik paj som är jättegod med en sallad och ett nybakat bröd till

Pajdeg:
100 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl riven ost
3 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g blandfärs
1 paket bacon
200 g champinjoner
1 liten purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2½ msk kinesisk soja
3 msk tomatpuré
2 dl hett vatten
2½ dl creme fraiche
2 dl riven ost

Klä en pajform med pajdegen och pricka med en gaffel. Tryck en aliminiumremsa mot degkanten så inte degen glider ner under gräddningen.
Förgrädda pajskalet i 200 grader cirka 10-15 minuter.

Fräs färsen i stekpanna tillsammans med skivad purjolök.
Fräs champinjonerna i en annan panna tills all vätska försvunnit och blanda sedan med färsen. Skär baconet i strimlor och stek i en annan panna, blanda sedan med färsen.
Tillsätt kryddorna, tomatpurén och sojan.
Pressa i vitlöken och häll på vattnet. Låt småkoka några minuter och tillsätt creme fraiche. Smaka av.
Häll färsröran i det förgräddade pajskalet och strö över riven ost.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar