onsdag 18 maj 2011

KLADDKAKA MED MALTESERS

Kakor med godis i?? Mums filibabba!
Här kommer ett recept som äldsta dottern bakade en dag. Dock blev kakan väldigt kladdig så jag föreslår att man låter den stå inne i ugnen en liten stund till.

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
½ dl ljus sirap
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ dl maltesers

garnera med:
vispgrädde
maltesers

Ugn: 175 grader

1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. rör om tills chokladen smält.
2. Vispa ägg, sirap och socker pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och chokladsmöret.
3. Lägg bakplåtpapper i botten och upp över kanten i två brödformar och smöra formarna. Alternativt en rund smörad form.
4. Häll i smeten och strö över delade maltesers. Grädda i 15 minuter. Använder du en rund form grädda i 18 minuter. Låt kallna. Garnera med vispad grädde och maltesers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar