Kakor med godis i?? Mums filibabba!
Här kommer ett recept som äldsta dottern bakade en dag. Dock blev kakan väldigt kladdig så jag föreslår att man låter den stå inne i ugnen en liten stund till.
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
½ dl ljus sirap
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ dl maltesers
garnera med:
vispgrädde
maltesers
Ugn: 175 grader
1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. rör om tills chokladen smält.
2. Vispa ägg, sirap och socker pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och chokladsmöret.
3. Lägg bakplåtpapper i botten och upp över kanten i två brödformar och smöra formarna. Alternativt en rund smörad form.
4. Häll i smeten och strö över delade maltesers. Grädda i 15 minuter. Använder du en rund form grädda i 18 minuter. Låt kallna. Garnera med vispad grädde och maltesers.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar