måndag 16 maj 2011

HAMBURGERBRÖD

Hembakta hamburgerbröd slår köpta med hästlängder! De här är goda och funkar även när de varit i frysen en vända.
Beroende på hur stora man gör dem får man kring 20-30 stycken.

6 dl vatten
½ dl olja
75 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1½ l vetemjöl
ev. sesamfrön

Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten och rör om.
Tillsätt oljan, salt, socker och nästan allt mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa i bunken ca 30 minuter.

Knåda in resten av mjölet på en mjölad arnetsbänk. forma släta bullar, lägg dem på en plåt och platta till dem.
jäs bröden väl under bakduk till nästan dubbel storlek, ca 30 minuter.
Pensla med vatten och strö semsamfrön över.

Sätt ugnen på 225- 250 grader. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar