torsdag 1 december 2011

GULASCHSOPPA

400 g nötkött
1 msk paprikapulver
1gul lök
2 msk olivolja
1 liter buljong
skalet av ½ citron
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
potatis
morötter
1 röd paprika

till servering: matyoghurt

Tärna kött och lök. Bryn det i en tjockbottnad kastrull. Krydda med paprikapuler.
Häll på buljongen när kötet fått fin färg. Låt buljongen koka upp.
Finhacka citronskal och vitlöksklyftor. Blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt koka 2-3 timmar.
Skala morötter, tärna och låt dem koka med i soppan.
Skala potatis, tärna potatis och paprika och låt koka med lite senare.
Soppan är klar när köttet nästan faller sönder och grönsakerna är så mjuka som du vill ha dem.

Servera soppan med matyoghurt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar