fredag 16 december 2011

CHOKLADMARMELAD

Chokladmarmelad! Inte utan att det låter smarrigt, eller hur? Tror barnen kommer att göra vågen vid frukostbordet de dagar detta plockas fram.



1½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl socker
1 msk smör
100 g mörk choklad med hög kakaohalt

1. Hacka chokladen
2. Koka upp grädde, mjölk, socker och smör i en kastrull. Koka under omrörning tills blandningen blir trögflytande, ungefär som sirap.
3. Ta kastrullen från spisen och rör ner den hackade chokladen och fortsätt röra tills chokladen har smält och massan har blivit slät och glansig.
4. Häll upp på en fin glasburk och låt svalna innan du sätter på lock.
Förvara marmeladen i kylskåp men ta fram en stund innan du ska äta så hinner den mjukna och bli bredbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar