lördag 5 juni 2010

KREOLSK GRYTA


Kul med nya tips på maträtter! Här tipsar Ulrika om en Kreolsk gryta!


Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka,
smakrika korvar
200 g syltlök
och 1 dl av spadet
200 g svarta oliver
1 strimlad röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl Vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här!
Putsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvskivorna, lägg dem åt sidan och bryn köttet i korvfettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet och tillsätt syltlöken. Dela oliverna på mitten. Tillsätt oliver, paprika och gurka. Häll över grädden och låt koka ca 10 minuter. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pressad potatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar