
Yvonnes och Annas smarriga whiskeykyckling. Det kan hända att mannen knorrar när jag norpar hans whiskey men resultatet blir mycket gott.
Enligt receptet ska man använda grillade kycklingar men jag använder kycklingfilé som jag delar i bitar, steker och kryddar ganska rejält.
6 portioner
2 grillade kycklingar färska champinjoner
1 liten burk syltlök
Västerbottenost
Sås:
4 dl creme fraiche
4 dl mellangrädde
1 dl kinesisk soja
1 dl whiskey
Ugn: 225 grader.
Blanda alla ingredienser till såsen och koka i en timme. (Red med maizena)
Bena ur kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Skiva champinjoner och lägg över kycklingen. Strö på syltlöken (Utan vätska)
Häll såsen över. Strö riven Västebottenost över.
Värm i ugn 25 minuter.
Servera med pressad potatis, grönsallad och gelé.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar